urgències dentals
Març 21, 2017

Urgències dentals: pacients prioritaris a Ilerdent

Un dolor intens en la zona bucal indica una inflamació de les mucoses o una infecció dental que s’ha de tractar sense retard. En el primer cas parlaríem o bé d’aftes bucals, d’origen víric i molt dolorosos, o d’estomatitis, una inflamació en la mucosa de les estructures de la boca i que requereix l’administració d’un tractament.

La intervenció odontològica d’urgència és important també en els supòsits de les infeccions dentals com la pulpitis (inflamació del teixit nerviós que nodreix la dent), la infecció periapical (augment del volum dels teixits tous vora la dent causat per la proliferació de la placa bacteriana), l’abscès dental (conegut popularment com a flegmó), la pericoronaritis (infecció del teixit tou que cobreix la corona dels molars) i la gingivitis aguda (inflamació de les genives que causa sagnat, entre altres símptomes).

Si hi ha però un cas en què l’assistència odontològica urgent pot marcar la diferència entre salvar o perdre una dent és el d’una fractura dental. Davant una caiguda o traumatisme en la zona de la boca que afecti una o vàries dents, primer cal mantenir la dent, o el tros recuperat en humitat (entre la galta i les genives o submergida en llet) i acudir a dentista ràpidament. Si la fractura provoca desperfectes en pròtesis o ortodòncies, o si es produeix una luxació mandibular també necessitem atenció urgent.

Finalment, quan hi ha un sagnat provocat per l’extracció d’una dent que es perllonga més temps de l’habitual, cal anar al dentista sense dilació.

Les claus de l’èxit: una bona gestió de les programacions, un ampli quadre d’especialistes i laboratori protètic dental propi

En tots aquests supòsits, l’assistència immediata per part d’un dentista és molt important no només per calmar el dolor, sinó també per evitar que el problema empitjori i en provoqui d’altres més greus.

A Ilerdent, clínica dental de referencia a Lleida, som conscients d’aquest fet i és per això que gestionem curosament les programacions per tal d’actuar ràpidament en cas d’urgència i reduir els temps d’espera dels nostres pacients. El nostre ampli quadre mèdic i l’equip protètic del nostre laboratori dental (iLab17) –ubicat en el mateix edifici– ens permet, a més, atendre qualsevol tipus d’incidència, així com reparar pròtesis, fabricar-ne de noves o fabricar peces en un temps rècord.

 

Miquel Gensana Ruestes. Gerent d’Ilerdent. Protètic dental ( Col·legiat núm. 17) 

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions