Sensibilitat dental a l'estiu
Agost 09, 2017

Sensibilitat dental a l’estiu

El dolor que sentim quan mosseguem un gelat o bevem un glop de granissat, per exemple, és degut a la sensibilitat dental, és a dir, una resposta de la dentina davant de certs estímuls tèrmics, químics o tàctils.

La hipersensibilitat dental s’aguditza especialment durant l’estiu perquè el consum de productes freds es multiplica notablement.

Com podem evitar aquest molest dolor? A Ilerdent som especialistes en tot tipus de tractaments dentals i aconsellem que la higiene, tant de les peces dentals com de les genives, ha de ser un hàbit fonamental per poder afrontar la hipersensibilitat dental.

Les dues causes més comunes de l’aparició de la hipersensibilitat dental són pèrdua d’esmalt i la recessió de les genives. A mesura que perdem esmalt, la dentina queda exposada i es torna més sensible.

Què provoca la pèrdua d’esmalt dentari?

  • Bruxisme. Si pateixes de bruxisme o serres les dents, l’esmalt se’n pot veure perjudicat.
  • Una incorrecta higiene dental accelera la pèrdua d’esmalt. Recorda en la teva revisió anual. Encara no tens cita? Fes click aquí i demana hora.
  • El consum de refrescos, sucre, xiclets i aliments àcids en abús pot ser un motiu de pèrdua de l’esmalt. Recorda que una dieta sana t’ajudarà a mantenir una correcta salut dental.
  • Una dent trencada o picada pot causar la hipersensibilitat.

Si notes un dolor agut quan menges i/o beus aliments freds, no dubtis en visitar-nos. A Ilerdent no tanquem per vacances, així que demana ja la teva cita i atendrem les teves urgències dentals. Aquest estiu llueix un bonic i sa somriure!

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions