tornada escola
Setembre 19, 2019

Consells per cuidar la salut bucal dels més petits

Aquesta és la etapa en la que hem de conscienciar i ajudar-los a adoptar uns hàbits d’higiene que protegeixin la seva salut i que els permeti mantenir una boca sana.

Aquests hàbits solen descontrolar-se durant l’hivern però amb la tornada a l’escola arriba el moment de tornar a la rutina. I aquests és el millor moment perfecte per a reprendre i revisar els hàbits dels nostres fills.

Com cuidar la salut bucal amb la tornada a l’escola

No hi ha dubte que la millor forma de conscienciar els nostres fills és donant un bon exemple. Així que el primer pas per ajudar-los a cuidar les seves dents és que nosaltres adoptem uns bons hàbits bucals. Això també passa per prestar atenció a la data i realitzar visites periòdiques al dentista.

A continuació et donem alguns consells que t’ajudaran a cuidar la teva salut de la teva família.

Recuperar els hàbits d’higiene dental

Desprès de la tornada a l’escola és fonamental que recuperem quan abans els hàbits d’higiene. Tingues en compte que és difícil que els nens es raspallin correctament les dents, així que aprofita per a ensenyar-los-hi i passar més temps amb ells. Intenta que associïn el raspallat amb un moment divertit en família.

Busca un raspall de dents amb el que es sentin còmodes i opta per pastes dentífriques amb sabors divertits i agradables. Aprofita per a ensenyar-los-hi també a usar col·lutori i seda dental com a complement imprescindible per acabar la neteja.

Assegura’t de que el col·lutori o la pasta de dents tingui una dosi adequada de fluor. La càries segueix sent un dels problemes dentals més freqüents en la infància, i el fluor els ajudarà a protegir l’esmalt i prevenir l’aparició de càries.

Cuida la dieta

Amb la tornada a l’escola també és important adoptar una dieta sana i equilibrada que ens ajudi a recuperar els excessos de l’estiu. Els nens solen abusar dels caramels, dolços o begudes ensucreades, cosa que afavoreix l’aparició de càries i altres malalties.

Intenta eliminar aquests aliments de la seva dieta i aprofita per a recuperar bons hàbits. Aliments rics en calci i vitamina D no poden faltar a  la dieta dels més petits.

Revisions habituals

Aprofita la tornada a l’escola per a visitar el teu dentista. L’ideal és visitar el dentista al menys 1 cop a l’any, i aquesta època és ideal ja que així el dentista pot fer una revisió post-estiu en la dentadura dels més petits.

Una revisió dental ens ajudarà a prevenir possibles problemes o malalties dentals que puguin afectar a les seves activitats diàries. A més a més, l’odontopediatra podrà donar-te més consells i conscienciar al tu fill de la importància d’una bona higiene dental per a mantenir una bona més neta i sana.

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions