protegeix la teva salut bucal
Juny 25, 2019

Protegeix la teva salut bucodental també a l'estiu

Platja, piscina, muntanya, no importa el destí. L'època estival i les vacances fan que oblidem la cura de la nostra salut bucodental. Però no solament descuidem la higiene dental, també canviem alguns dels nostres hàbits diaris per altres menys saludables.

Com afecta l'estiu a la nostra salut bucodental?

No hi ha dubte que l'estiu afecta la nostra salut dental. Durant les vacances perdem una mica la rutina i deixem de costat la nostra dieta habitual. Tot això, unit amb la calor i les altes temperatures, desencadenen efectes negatius pel nostre somriure.

La calor afavoreix la proliferació de bacteris

Les altes temperatures de l'estiu solen provocar un dèficit d'hidratació que pot arribar a afectar la nostra boca. La falta de saliva pot produir l'aparició de càries, aftes bucals i problemes més greus a les genives. Per tal de combatre les altes temperatures i que aquestes no deteriorin el nostre somriure és important no descuidar la higiene dental.

Adquirim mals hàbits

Durant l'estiu solem descuidar la nostra alimentació i adquirir hàbits poc saludables. Augmentem el consum de sucre, refrescs i begudes carbonatades, alcohol i tabac. Tot això afavoreix la proliferació de bacteris i placa bacteriana, provocant càries i altres problemes més greus com la gingivitis o la periodontitis.

Per a controlar els excessos durant les vacances és important prendre algunes precaucions i no oblidar raspallar-nos les dents. A més a més, convé beure molta aigua i incloure una bona quantitat de fruites i verdures en la nostra dieta diària per evitar problemes de deshidratació i sequedat.

Descuidem la higiene bucal

El 20% dels espanyols descuida la seva higiene dental durant l'estiu. Això sumat als mals hàbits alimentaris que solem adquirir en l'època estival, provoca que les nostres dents es vegin deteriorats. Això també augmenta l'aparició de placa bacteriana, halitosis, gingivitis i sensibilitat dental.

Aquests problemes bucals poden derivar en malalties més greus. Per evitar-ho, el més recomanable és portar sempre amb nosaltres un petit kit de neteja que ens permeti almenys raspallar-te les dents després de cada menjada. En cas que no puguis raspallar-te les dents amb tanta freqüència, és important que no oblidis el fet de raspallar abans d'anar a dormir. Recorda que durant les hores de son les glàndules produeixen menys saliva i això afavoreix la proliferació de bacteris.

 Augmenten els traumatismes dentals

Els traumatismes dentals solen ser més freqüents a l'estiu. El motiu el trobem principalment en què durant l'època estival realitzem moltes més activitats fora de casa i practiquem més esport a l'aire lliure o sota l'aigua. Això augmenta les probabilitats de patir caigudes i cops a la boca, sobretot els més petits.

Una solució per evitar fractures o inclús la pèrdua d'alguna dent és l'ús de protectors dentals, com ILERPROTECT®. Aquest tipus de protectors s'adapta perfectament a la boca protegint-la de possibles cops, lesions o traumatismes.

Visita al dentista després de les vacances

Ara que ja saps com afecta l'estiu i la calor a la teva salut bucodental, és important que prenguis consciència perquè el teu somriure no es vegi afectat. De qualsevol manera, el més recomanable és visitar al dentista després de l'estiu i les vacances. Així podràs realitzar-te una revisió i una neteja dental per assegurar-te que la teva dentadura està en perfectes condicions.

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions