recuperació òssia per a pacients implantològics
Octubre 02, 2017

Factor de creixement: recuperació òssia per a pacients implantològics

L'Odontologia està experimentant importants avenços, nous coneixements científics i mèdics que ens permeten oferir noves possibilitats terapèutiques fins ara inexistents. Aquest és el cas del "Plasma Ric en Factors de Creixement", l'última tecnologia en regeneració d'os i de teixits tous (geniva, etc.) i que utilitzem amb èxit a Ilerdent –especialment en pacients que presenten pèrdua o degeneració òssia i preveuen afrontar un tractament implantològic– des de fa temps.

Per preparar el plasma i aplicar aquest procediment és necessari extreure una petita quantitat de sang del pacient, a partir de la qual s'obté una preparació que conté una barreja natural de factors de cicatrització, plasma que farem servir per millorar i accelerar la cicatrització i evitar dolors postquirúrgics.

Actualment aquesta tècnica està sent utilitzada amb grans resultats en molts camps de la medicina com ara la cirurgia oral i maxil·lofacial (per a extracció de dents i cirurgia d'implants, principalment), la cirurgia artroscòpica, la cirurgia ortopèdica, la cirurgia cardíaca, la cirurgia plàstica i reconstructiva, la medicina vascular o la dermatologia, entre d'altres.

Una característica molt important és que no té efectes proinflamatoris. Tal com avalen nombroses publicacions científiques, el fet que durant el procés de preparat no s'incloguin els leucòcits en la formulació i l'alt contingut proteic del plasma, exerceixen un efecte antiinflamatori un cop aplicat al teixit.

En el cas dels implants dentals, augmenta de manera significativa el percentatge d'èxit en pacients de risc i, a més, disminueixen els temps entre les diferents fases quirúrgiques. A més, a Ilerdent hem constatat que, en cap dels tractaments realitzats amb "Plasma Ric en Factors de Creixement", s'hagin observat efectes no desitjats.

Miquel Gensana Talarn. Responsable del Área de Implantología del Instituto Dental Ilerdent

 

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions