Queixals-del-seny
Setembre 06, 2017

Queixals del seny, quan cal extreure’ls?

L’extracció dels queixals del seny s’ha convertit en una de les cirurgies més comunes de la boca. Tot i així, no s’ha de generalitat, ja que cada cas és especial i no tothom té les mateixes necessitats odontològiques. Cada cop s’estan fent més extraccions d’aquest tipus, ja que tant dentistes com cirurgians maxil·lofacials coincideixen en la seva extracció però també en l’estudi individualitzat de cada cas. Tot i així, hi ha casos de persones que tenen els quatre queixals i  no tenen cap tipus de problema o bé, persones que neixen directament sense.

L’ésser humà compta amb 32 peces dentals, incloent els queixals del seny, però la evolució ha fet que la mandíbula s’estreteixi i que els maxil·lars s’hagin fet més petits, i per tant, ens trobem que els queixals del seny en molts casos no tenen espai per a erupcionar.

Els queixals del seny solen aparèixer al voltant dels 18 anys i en pic comencen a erupcionar s’aconsella una visita a l’ondotoleg per a valorar cada cas. Si sentim dolor mentre van creixent, des d’Insitut Dental Ilerdent aconsellem visiteu al dentista.

Els principals motius pels quals s’han d’extreure els queixals del senys són:

  • Inflamació de les genives degut a una periconaritis, és a dir, una malaltia bucal que es dóna quan no hi ha suficient espai per a que surti el queixal i provoca la inflamació del teixit tou que recobreix la peça dental. Aquesta dolència es sol donar més en la part inferior de la boca que en la superior, que per norma dóna menys problemes.
  • Càries en les peces dels queixals del seny.

Un dels motius per a l’extracció més emprats és l’apinyament dental, tot i això, aquest no és justificació suficient, ja que l’apinyament dental pot ser degut a molts altres problemes bucals. Per tant, cal estudiar cada cas en profunditat per determinar la necessitat o no d’extreure els queixals del seny.

A Institut Dental Ilerdent som experts en aquest tipus de pràctiques quirúrgiques dentals, així que si notes qualsevol molèstia no dubtis en demanar cita per la teva revisió. Fes click aquí i demana ara la teva cita online.

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions