protesis-dentals-ilerdent
Maig 16, 2019

Pròtesis dentals: fixa o removible?

Les pròtesis dentals serveixen per restaurar l'anatomia d'una o diverses peces, aconseguint que la nostra dentadura recuperi la seva funcionalitat i la seva estètica. Molts cops el pas del temps, el desgast o algunes malalties periodontals poden provocar la pèrdua d'algunes dents, però gràcies a les pròtesis tenim la possibilitat de lluir un somriure perfecte.

Si tu també vols recuperar el teu somriure, a continuació t'expliquem en què consisteix aquest tractament i quin tipus de pròtesis existeixen. 

Quin tipus de pròtesis dental em convé més?


Les pròtesis dentals són fabricades a mesura, en porcellana o acrílic, amb una base que busca simular el teixit natural de la geniva. Tot i això, la funció principal de la pròtesis no és solament estètica, també permet rehabilitar les funcions de la dentició, la masticació i la deglució, i facilitar la higiene oral.

Després de la pèrdua d'una peça dental, la resta de dents tendeixen a desplaçar-se, el que pot provocar problemes de masticació i dificultar la higiene, augmentant el risc de contreure múltiples malalties bucals. Gràcies a les pròtesis, aconseguim recuperar el somriure i una bona estètica dental, però també ens ajuda a prevenir l'acumulació de bacteris i a mantenir una boca sana i bonica.

Depenent de la teva situació, hauràs d'optar per un tipus de pròtesis o un altre:

Pròtesis dental fixa

Les pròtesis fixes solen ser la millor opció en casos en els quals falten un gran nombre de peces dentals, a més a més estan especialment dissenyades per a solucionar problemes de masticació. El seu principal avantatge és l'adherència, ja que no es desenganxen i funcionen com si fossin les nostres dents naturals. Tot just notaràs que la portes posada.

Aquest tipus de pròtesis tan sols pot ser extreta pel dentista. Es col·loquen a la boca del pacient de manera fixa amb ajuda d'uns implants que queden fixats al maxil·lar i s'integren en l'ós. Això permet recuperar la funcionalitat total de la boca. Sobre aquests implants es col·locarà la dentadura artificial. Aquesta intervenció quirúrgica pot durar entre 10 i 12 setmanes. 

Pròtesis dental removible

Les pròtesis dentals removibles són més recomanables quan solament hem de substituir algunes peces dentals. Són més econòmiques i es col·loquen sobre un marc de metall. En ser removibles, el pacient pot treure-se-la i posar-se-la fàcilment per a portar a terme la seva neteja. L'ideal és netejar la pròtesi després de cada menjada, o com a mínim almenys un cop al dia.

Poden ser de dos tipus:

• Pròtesis  amb ganxo: L'inconvenient és que aquestes pròtesis són visibles i menys estables. A més a més, poden arribar a danyar la dent.

• Pròtesis  amb : Aquest tipus de pròtesis tot just és visible. A més a més, la superfície de la dent queda completament protegida per les corones.

Si encara no tens clar quin tipus de pròtesis et convé més, no dubtis en contactar-nos. A Ilerdent t'assessorarem sobre quin tipus de tractament és el que més s'ajusta a les teves necessitats.

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions