Mossegar-se les ungles
Octubre 23, 2017

Com afecta la onicofàgia a la nostra salut bucal?

Aquesta mania rep el nom de onicofàgia i en moltes ocasions és un acte inconscient o una conducta imitativa que pot ésser indicador d’algun problema del tipus emocional.

Mossegar-se les ungles pot danyar la part unguial i l’arrel de les ungles a més a més pot provocar complicacions com berrugues periunguials, repelons, infeccions als llavis i la mucosa bucal i altres problemes dentals.

La onicofàgia desgasta l’esmalt dental i causa petits traumatismes que poden arribar a fracturar les dents. A la llarga, aquestes peces dentals poden patir un augment de sensibilitat dental.  Una altra conseqüència negativa és la afecció de l’articulació temporomandibular.  

Es calcula que el 30% dels nens entre 4 i 10 anys es mossega les ungles de forma compulsiva, aquest percentatge augmenta al 50% en adolescents, i  un 15% en majors de 18 anys.

Una altra qüestió a tenir en compte és la gran quantitat de bactèries presents sota les ungles, augmenten la incidència d’infeccions. Si a aquesta acumulació de bactèries hi sumem la mala higiene bucodental, i altres factors de risc com tabaquisme o alcoholisme, s’incrementen força les probabilitats de patir malalties periodentals, així com halitosi.

A Institut Dental Ilerdent vetllem per la teva salut bucal, i per això desaconsellem aquests hàbits gens beneficiosos per a la nostra salut bucal.

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions