odontopediatria
Març 08, 2018

Odontopediatria: quan realitzar la primera visita al dentista

La odontopediatria és la part de l’odontologia dedicada a la salut bucal dels més petits, des del moment del seu naixement fins ben arribats als 18 anys. L’educació i els bons hàbits en la infància són fonamentals per gaudir d’una bona salut bucal en l’edat adulta. De ben petits han d’aprendre a portar un rutina diària d’higiene de les dents i la boca i una visita al dentista mínima d’un cop a l’any des de l’aparició de la primera dent.

Des d’Ilerdent aconsellem visitar el dentista, fins i tot, abans de l’aparició de la primera dent per a evitar possibles problemes futurs.  La dentició infantil és un aspecte força preocupant per als pares, ja que no saben com actuar en cada etapa amb els canvis que comporta.

Dels 0 als 6 mesos és aconsellable netejar les genives amb una petita gasa humida per a eliminar la placa bacteriana.

De 6 a 18 mesos és el moment ideal per a iniciar la rutina diària d’higiene dental després de cada menjada.

Fins als 3 anys, el nen/a ja pot raspallar-se les dents per si mateixos. Aconsellable que la seva pasta de dents no contingui fluor.

Fins als 6 anys, ja han sortit totes les dents de llet i és el moment idoni per a que el dentista valori l’evolució de la salut bucodental del petit/a.

A partir del 6 anys comencen aparèixer les dents definitives i les rutines d’higiene han de ser més constants i que es mantinguin així durant tota la vida adulta.

El teu fill/a encara no ha visitat al dentista per primer cop? Demana ara cita en només 3 clics.

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions