aliments de tardor
Novembre 20, 2019

10 aliments de temporada per millorar la teva salut bucal a la tardor

Ara que estem en plena tardor, podem aprofitar alguns aliments que més abunden en aquesta època, com les castanyes o la carbassa, per incorporar-los a la nostra dieta i millorar la nostra salut bucodental. A més, et resultarà fàcil fer-te amb ells a un preu molt més assequible que en altres èpoques de l’any.

Castanyes i altres fruits secs

La tardor és època de castanyes. El fòsfor, el calci i el magnesi que contenen són molt beneficiosos per enfortir les nostres dents. Altres fruits secs que també compten amb aquestes propietats i que podem incorporar a la nostra dieta són les avellanes i les nous.

Verdures de fulla verda

Les verdures més típiques de la tardor són també les que millor contribueixen a la nostra salut bucodental. El bròquil, els espinacs... són rics en fibra i estimulen la segregació de saliva, a més de contenir calci.

Carbassa

La carbassa, a més de ser un adorn típic de la nit de Halloween, conté un alt contingut en vitamina C, molt beneficiós per les genives. A més, té un sabor molt suau. Pots prendre-la en forma de cremes, bullida o fins i tot rostida.

Moniatos

El moniato és ric en vitamina C, especialment important per enfortir i ajudar el creixement de les dents. A més, també aporta vitamina B, C, minerals com el calci, el manganès i el potassi, així com fibra.

Bolets

Un altre dels aliments estrella de la tardor són els bolets. Les temperatures suaus i la pluja propicien la seva aparició. A més de ser un aliment molt versàtil a l’hora de cuinar-los, presenten un benefici per la salut bucodental, doncs és ric en vitamina B, potassi, ferro i fòsfor.

Codony

El codony s’extreu de la fruita del codony, i conté un alt índex de vitamines, el que contribueix a protegir les nostres dents i genives. Pots prendre’l amb una mica de formatge o cru.

Raïm

El raïm és un aliat perfecte contra el sagnat i la inflamació de les genives. Tot i el seu alt contingut en sucre, ajuda a prevenir les caries.

Magrana

La magrana, una de les fruites per excel·lència de la tardor, té un alt contingut en vitamina C, beneficiosa para la salut de les nostres genives. A més, és rica en fibra i molt saborosa!

Poma

La poma és un dels aliments més recomanats pels dentistes per la seva acció netejadora sobre les dents. Es diu que menjar poma és semblant a una neteja de dents, així que si no tens el teu raspall de dents a mà, la poma és una molt bona alternativa. A més de tenir múltiples beneficis nutricionals, també augmenta la producció de saliva, la protectora natural de les nostres dents.

Té verd

Amb el descens de les temperatures a la tardor ve més de gust prendre infusions calentes. El té verd en concret, en ser antioxidant, ajuda a reduir la placa dental i l’aparició de caries.

Ara que ja saps quins aliments de tardor són els més beneficiosos per la teva salut bucodental, incorpora’ls a la teva dieta i aprofita’ls al màxim. Combina una bona alimentació amb una visita al dentista i presumeix de somriure! Demana cita online a Ilerdent a la nostra clínica. 

 

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions