com netejar la llengua
Abril 04, 2019

Com netejar la llengua correctament? Segueix aquests consells!

Mantenir una bona higiene bucal no consisteix únicament en raspallar-nos les dents cada dia i desprès de cada menjada. Molts cops ens oblidem de cuidar altres parts de la nostra boca, com és el cas de la llengua, i saber com netejar la llengua correctament és molt important per aconseguir una bona salut bucal.

Tingues en compte que aquest òrgan alberga una important quantitat de bactèries i molts cops ens oblidem de netejar la nostra llengua a l’hora del raspatllat. Així que per a ajudar-te a completar la teva higiene diària, et donem uns senzills consells que t’ajudaran a netejar-la en profunditat.

Perquè és necessari mantenir una correcta higiene lingual

La llengua és un múscul amb un paper fonamental. A més a més d’acollir-hi les glàndules salivals del sentit del gust, realitza funcions en la digestió i la hidratació de la boca, i el seu treball és clau per a mastegar, deglutir i fins i tot, per la parla.

De forma natural, l’aspecte de la llengua te un color rosat. En cas que observis que té un color més blanc o groguenc significarà que la teva llengua no està neta i que no necessita una bona neteja.

Recorda que les bactèries que s’acumulen a la llengua poden provocar l’aparició de bactèries i desencadenar en malalties més greus relacionades amb les genives. Per aquest motiu, portar a terme una bona neteja ens ajudarà a combatre el mal alè i fins i tot, millorarà el nostre sentit del gust.

Com netejar la llengua en profunditat pas a pas

Netejar diàriament la nostra llengua no suposa cap esforç extra. El procès és fàcil i ràpid, i no necessitaràs invertir-hi gaire temps. Però atenció, perquè si vols dur a terme una neteja en profunditat, no serà suficient amb raspallar la llengua amb el teu raspall de dents habitual.

Has de tenir en compte que la llengua té una superfície irregular amb molts petits forats on es tendeixen a acumular les restes de menjar que afavoreixen el mal alè i l’aparició de bactèries. Així que per a poder netejar-les correctament el més recomanable és incorporar a la nostra rutina d’higiene un raspador lingual.

A continuació, t’expliquem més detalladament com utilitzar aquesta nova eina i com netejar la llengua, pas a pas.

Raspalla’t les dents desprès de cada menjada

Si vols lluir una boca sana i neta, el primer pas és raspallar-te les dents cada dia. Lo ideal és fer-ho desprès de cada menjada per a evitar la proliferació de bactèries. Recorda raspallar-te també la llengua amb una mica de pasta de dents. Frega de darrere cap endavant. Al acabar, esbandeix la teva boca amb aigua tèbia per a que així puguis estovar la superfície de la llengua i facilitar així, la feina del raspador lingual. Si ho desitges, també pots utilitzar una mica de fil dental per a completar la neteja.

Utilitza el raspador desprès el raspallat

Després el raspallat, arriba el moment d’utilitzar el raspador. Molts raspalls de dents disposen de un raspador en la part darrera del capçal. Però si vols obtenir els millors resultats, lo ideal és comprar un raspador específic per a dur a terme una neteja en profunditat.

El raspat ha de realitzar-se en la cara superior de la llengua, suaument i sense forçar. Fes moviments lents i delicats, de darrere dins endavant i d’esquerra a dreta. Repeteix aquesta acció varies vegades per a garantir una bona neteja. En cas de que notis nàusees al netejar la part interna de la llengua, un truco per a evitar-les és respirar profundament pel nas.

Esbandeix la teva boca per la nit

Per a poder completar al màxim la teva neteja bucal i gaudir d’un alè més fresc és necessari que t’esbandeixis la boca durant al menys, dos minuts. Lo idea és que el col·lutori que empris sigui sense alcohol per a evitar irritacions i aconseguir mantenir les bactèries a ratlla.

I no t’oblidis per a que cuidar i protegir la salut de la teva boca, els especialistes recomanen visitar al teu dentista al menys d’un cop a l’any.

 

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions