llagues bucals
Setembre 17, 2018

Llagues bucals: com combratre-les?

Una llaga no requereix de tractament específic ja que tendeixen a desaparèixer soles passats uns dies, però si que cal tenir en compte la nostra higiene bucal i els components genètics, ja que hi ha persones que són propenses a patir-ne.

Què és una llaga?

Una llaga és una ferida que apareix a la mucosa de la cavitat oral, és a dir, a la part interior de les galtes, paladar tou, genives, llengua i part interna dels llavis. Solen ser de forma arrodonida i ovalada de color blanc o bé groguenc, i tot i que són doloroses no tenen perquè ser símptoma d’una malaltia greu.

Què causa l’aparició de les llagues?

Tot i que no hi ha un motiu concret que propiciï l’aparició de llagues, normalment el seu origen es troba en una infecció viral o bé, en una reacció immunològica davant a les bactèries comunes de la flora bucal.

Tot i que també hi poden haver-hi altres causes com...

  • Mossegades involuntàries que poden danyar la llengua, provocant l’aparició de llagues.
  • Estomatitis, trastorn de tipus inflamatori que afecta en especial als nens però que afecta entre un 20-50% de la població adulta.
  • Falta de vitamines i altres elements nutricionals com ferro, àcid fòlic i vitamina B12.
  • Canvis hormonals, especialment que poden afectar a les dones en algun moment determinat del cicle menstrual.
  • L’estrès i els nervis poden provocar l’aparició de llagues.
  • La ortodòncia pot provocar llagues amb el fregament amb la llengua o altres zones de la boca.

Com eliminar les llagues?

Al no tractar-se d’una malaltia greu no requereix d’un tractament específic però si volem accelerar el procés de cura, hem d’evitar els elements àcids i molt condimentats en especies ja que ens augmentarà la sensació de dolor.

I si la seva aparició és recurrent, et recomanem que ens visitis per a què el teu odontòleg determini la causa de les llagues.

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions