IMPLANTS DENTALS
Gener 15, 2020

Implants dentals: les preguntes més freqüents

En tractar-se d’una intervenció en la que es necessites diverses etapes, és habitual que sorgeixin preguntes sobre el tractament. Si vols col·locar-te un implant dental a Lleida però tens dubtes, a continuació et donem resposta a les 5 preguntes més freqüents:

Per a què serveixen els implants dentals?

Els implants dentals substitueixen les dents absents o perdudes i poden conviure de manera sana i totalment natural amb la resta de la boca.

Es recomana col·locar implants dentals quan existeixi la necessitat de:

  • Reposar dents perquè la boca recuperi la seva funcionalitat i estètica.
  • Obtenir un ancoratge per les pròtesis dentals mòbils, com si fossin pròtesis fixes.
  • Aconseguir que l’os maxil·lar mantingui la seva funció i que no perdi volum per reabsorció, evitant el deteriorament de teixits i l’aspecte de cara envellida per plecs i arrugues.
  • Possibilitar ancoratges que permetin efectuar altres tractaments que a vegades serien impossibles de fer.

Es pot col·locar l’implant en el moment d’extreure la dent o s’ha d’esperar?

Depèn de la causa de la pèrdua de la dent: si s'ha produït sense infecció i amb una base òssia sana o no alterada, és possible.

En cas de presència d'infecció o d'alteracions de la qualitat o quantitat de l'os, s'aconsella esperar un temps perquè la base òssia que rebrà l'implant es normalitzi. Sinó, es pot comprometre la fiabilitat del tractament. En alguns casos, i quan sigui requerit per necessitats estètiques o funcionals, es pot col·locar una pròtesi provisional, fixa o amovible que permeti suportar el temps d'espera amb comoditat.

La durada del període d'espera dependrà de cada pacient, però de totes maneres es pot estimar, fins i tot abans de l'extracció, una durada aproximada.

Puc perdre o rebutjar un implant dental?

La majoria d'implants dentals són de titani quirúrgic, un material biocompatible, bioinert, estable, amb alta capacitat d’osteointegració i una excel·lent tolerància als teixits tous. Gràcies a aquestes propietats, no provoca cap reacció tòxica ni irritant sobre el teixit viu, cosa que significa que l'organisme no el reconeix com a estrany. Per tant, és molt improbable que es manifesti algun rebuig.

Tingues en compte, no obstant, que un tractament d'implants dentals pot fracassar. En etapes inicials, per exemple, pot ser que l'implant no s'integri correctament, ja sigui per infecció o mals hàbits del pacient. Una vegada produïda la osteointegració, les complicacions poden produir-se per desajustaments o infeccions. Si aquests problemes es detecten a temps i es corregeixen, és possible que l'implant es mantingui sa. En cas contrari, pot perdre's.

Així doncs, les possibilitats què el tractament fracassi depèn principalment de les condicions individuals de cada pacient i dels seus hàbits de salut i higiene, així com de la mena d'implant emprat.

Quant dura un implant dental?

De la mateixa manera que amb altres tractaments odontològics i metges, la durada dels implants dentals depèn en gran mesura de les característiques anatòmiques i fisiològiques del pacient i dels seus hàbits, així com de l'alteració causada per la pèrdua de la dent. Per aquest motiu, no es pot oferir una estimació general de la vida prevista pels implants a tots els pacients.

A més, també has de saber que els implants poden tenir complicacions a mitjà i llarg termini, el que pot provocar que facin falta tractaments addicionals i que, fins i tot en algun cas, calgui retirar l'implant.

El tractament d’un implant dental molesta?

Els procediments d'un implant dental estan molt ben protocol·litzats i normalment no causen molèsties.

En la majoria de casos es realitza anestèsia local, igual que molts altres tractaments odontològics, i només es percep el soroll dels instruments i sensacions de pressió o palpitació a la zona. En cas que el pacient ho desitgi, també es pot realitzar sota sedació conscient.

Durant el post-operatori, quan cessa l'efecte de l'anestèsia, pot aparèixer una petita molèstia. Només algunes persones poden sofrir inflamació de la zona operada i hematoma, normalment després que hagin passat 24 hores des de la intervenció. Aquests fenòmens no representen cap problema i són el reflex de la reacció reparadora dels teixits després de la intervenció.

A Ilerdent som especialistes en implantologia dental. Sota la direcció del Dr. Miquel Gensana Talarn, l'Àrea d’Implantologia d’Ilerdent t'ofereix una àmplia gamma de tractaments en funció de les necessitats i realitats de cada pacient. Si tens qualsevol altra pregunta o vols col·locar-te implants dentals a Lleida, contacta amb nosaltres!

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions