oxido nitroso
Agost 27, 2018

Ilerdent incorpora la sedació amb òxid nitrós als seus tractaments per augmentar el benestar dels pacients

La sensació de dolor que poden provocar intervencions poc invasivaves, com un empastament o una periodòncia, és completament variable segons el pacient, encara que cada tractament pugui portar associat, si s'escau, un grau concret de sedació.

En aquest sentit, i amb la voluntat de millorar el benestar dels nostres pacients, a l'Institut Dental Ilerdent de Lleida hem incorporat una nova forma de sedació, sense efectes secundaris, com és l'òxid nitrós.

La sedació per òxid nitrós (inhalació de nitrogen barrejat amb oxigen) en odontologia està implantada en els països més avençats amb excel·lents resultats en pacients que pateixen ansietat i s'han de sotmetre a tractaments poc complexos.
La sensació de benestar i relaxació és immediata i, en tractar-se d'una tècnica innòcua i gens invasiva, és una anestèsia especialment recomanada en el camp de l'odontologia infantil i en pacients adults amb alta sensibilitat dental. L'aplicació de la sedació permet que els pacients segueixin els tractaments de forma ràpida –sense interrupcions per dolor durant la sessió–, no traumàtica i es recuperin millor.

Sedació conscient i altres anestèsics

En funció del tractament i la casuística concreta de cada pacient, Ilerdent aplica un sistema o l'altre de sedació: anestèsia tradicional, sedació conscient, òxid nitrós... Val a dir que cada anestèsia és subministrada i supervisada pel facultatiu corresponent.

En el cas de la sedació conscient, una tècnica que, aplicada a la cirurgia oral complexa i la implantologia, permet convertir un procediment quirúrgic que podria ser desagradable en una experiència confortable, ja que s'elimina l'ansietat o la por generades per la intervenció. El pacient entra en un estat de relaxació i somnolència sense perdre la consciència ni la capacitat de respondre a les ordres de l'odontòleg, ja que no es tracta d'una anestèsia general. És una tècnica del tot recomanada per reduir a una tarda o un matí, tractaments que, fets sense sedació, necessitarien moltes sessions.

Per a l’aplicació de la sedació conscient, l’anestesista fa una visita preoperatòria per valorar la història clínica i qualsevol patologia que pugui tenir el pacient (hipertensió, diabetis, cardiopatia...) i la medicació habitual que pugui prendre.

Cal recordar que l'aplicació de procediments anestèsics no és només una eina per combatre l'ansietat o el dolor, també contribueix a escurçar tractaments –intervencions múltiples en una única sessió– i està demostrat que, a més, com menys pateix el pacient durant el tractament, millor es recupera

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions