hipersensibilitat dental
Juliol 11, 2016

Hipersensibilitat Dental

La sensibilitat dental es produeix per l'exposició gradual de la part més tova de la dent que es troba sota de l'esmalt, anomenada "dentina". Quan la dentina perd la protecció, els estímuls com el fred o la calor es transmeten amb més facilitat als nervis de l'interior de la dent.

És un síndrome bastant dolorós, el qual afecta un percentatge d'entre el 25 i el 30% dels adults.

Quines en són les causes habituals?

Les causes més comuns de la hipersensibilitat dental són càries, dents trencats, malalties de les genives o empastaments en mal estat. En ocasions, alguns tractaments com una higiene dental professional o emblanquiments poden causar sensibilitat però normalment és transitòria.

Si alguna vegada notes una molesta hipersensibilitat dental, cal que vagis a l'odontòleg ràpidament perquè aquest pugui valorar quin és l'origen d'aquesta afecció. Així, el dentista podrà tractar-la convenientment i evitar un empitjorament de la teva salut bucodental.

Què podem fer per evitar-ho?

Com hem vist, poden ser diferents causes les que provoquen hipersensibilitat dental però amb una bona higiene bucal emprant productes específics podem evitar aquesta afectació. Des de l’Institut Dental Ilerdent, recomanem evitar un consum excessiu de begudes ensucrades i aliments massa àcids que desgasten l’esmalt i la dentina. També desaconsellem netejar-se les dents amb escuradents o altres objectes punxants, el raspallat agressiu o pastes dentals abrasives.

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions