fred-i-dolor-dental
Gener 15, 2019

Baixada de temperatures i dolor de dents: Com combatre aquesta sensació?

Com afecta el fred a les teves dents?

Degut a la baixada de les temperatures o al consum d’alguns aliments, molts pacients experimenten molèsties a la seva boca. A més, el fred també pot provocar esquerdes als llavis, malestar general o mal de gola. Per tot això, és important prendre mesures ja que la sensibilitat dental podria derivar en altres dolències, com per exemple: una càries.  

La sensibilitat dental

La sensibilitat dental és una patologia que es produeix quan la dentina es troba desprotegida i és vulnerable a agressions externes. D’aquesta forma, aquests estímuls externs aconsegueixen arribar fins al nervi de les dents. En conseqüència, quan el pacient pren algun aliment o està en contacte amb ambients càlids o freds té aquesta sensació de dolor.

Malestar bucodental dels pacients

Els pacients amb sensibilitat dental es caracteritzen per experimentar punxades intenses o malestar en algunes peces dentals en moments puntuals. Un dels perills d’aquesta patologia és que pot amagar i al mateix temps ocasionar altres dolències. Per exemple, si un subjecte té la dentina sense el resguard de les genives això pot voler dir que està a prop d’experimentar una gingivitis. Per això, tot i que en alguns casos la sensació de dolor no és intensa cal fer una visita al dentista.

Te solució la hipersensibilitat dental?

La hipersensibilitat dental és pot combatre canviant la dieta del pacient i millorant la seva alimentació. Per exemple, es recomana al subjecte que deixi de prendre begudes o aliments àcids i ensucrats. En aquesta línia, el pacient per cuidar de la seva salut bucodental també ha d’evitar els aliments o molt freds o molt calents. Un altre punt important és que també ha de deixar el tabac ja que aquest pot afectar al esmalt de les dents.

Higiene dental

La pedra angular del tractament també ha d’ésser la correcta higiene dental. El subjecte cal que es fiqui en mans del seu dentista i que aquest li recomani una pasta de dents per combatre aquesta patologia. A més, també hauria de recomanar-li un raspall amb un filament suau i fer-li una revisió del seu raspallat. D’aquesta forma, l’odontòleg podrà corregir els errors del pacient al netejar-se les dents i recomanar-li altres productes específics com un col·lutori o seda dental. 

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions