ferula descàrrega
Febrer 18, 2019

Troba la fèrula de descàrrega a Lleida que millor s’adapti a les teves necessitats

Una fèrula de descàrrega, també coneguda com a fèrula dental, és un tipus d'aparell fabricat a mida que es col·loca en l'arcada superior o inferior de les dents, depenent de les característiques personals i orals de cadascú.

T’expliquem per a què serveix una fèrula de descàrrega, així com les diferents patologies que es poden corregir amb elles, els seus símptomes i les seves principals cures.

Usos de la fèrula de descàrrega

Normalment, la fèrula dental serveix per a descarregar tota la tensió que s'acumula en la mandíbula en dormir, o bé per a impedir que els músculs o l'articulació sofreixin. Si no es corregeix, pot provocar diferents danys tant en les estructures dentals o en l'articulació temporomandibular (ATM).

Entre les malalties més comunes per les quals es recomana l'ús d'una fèrula de descàrrega trobem el bruxisme i els trastorns en l'articulació temporomandibular.

El Bruxisme

El bruxisme es manifesta quan una persona, generalment en dormir, grinyola o estreny les dents. En aquests casos, la funció de la fèrula de descàrrega és la de corregir i alleujar la pressió que s'exerceix sobre les dents i la mandíbula, ja que l'aparell és el que rep la descàrrega.

La fèrula dental en cas de bruxisme pot corregir les següents dolències:

  • Desgast dental: En estrènyer i grinyolar les dents mentre dormim, correm el risc de sofrir un desgast dental que, en els casos més greus, pot comportar la pèrdua de dents.
  • Dolor d'oïdes: L'acció d'estrènyer les dents pot provocar que l'articulació ATM es vegi ressentida, i per tant, l'oïda es vegi afectat pel fet que el conducte auditiu extern està molt prop d'aquesta articulació.
  • Dolor cervical o de cap: A causa del dolor referit, molts pacients presenten maldecaps o cervicals molt forts que, a més, remeten amb dificultat amb l'ús d'analgèsics.

Trastorns en l’articulació temporomandibular (ATM)

Aquest trastorn engloba tot el relacionat amb els músculs i les articulacions que intervenen en la masticació. Entre els símptomes del ATM que corregeix la fèrula de descàrrega trobem:

  • Molèsties o dolor en mastegar: Quan un pacient pateix un trastorn d’ATM, pot presentar molèsties o fins i tot dolor en mastegar aliments.
  • Espetecs: Alguns pacients amb ATM experimenten espetecs molt desagradables en obrir o tancar la boca, com per exemple en badallar. Fins i tot en algunes ocasions, la mandíbula pot desencaixar-se, la qual cosa resulta una experiència bastant molesta, desagradable i molt dolorosa a vegades.

Com es fabrica una fèrula de descàrrega?

Les fèrules de descàrrega es fabriquen a partir de la nostra pròpia dentadura. Per a realitzar-la es col·loca una cubeta amb un material elàstic que s'emmotlla a la forma de la nostra dentadura: una impressió en negatiu de la disposició i forma de les nostres dents.

La fèrula pot ser superior o inferior, depenent de l'arcada en la qual es col·loqui, encara que sol anar col·locada en l'arcada superior. Sempre es fabrica amb material dur i sol ser transparent.

Una vegada la nostra fèrula està ja realitzada, es realitzen els ajustos necessaris per part del dentista perquè s'adapti perfectament a la nostra dentadura.

Després d'aquesta visita es poden realitzar altres en les quals es vagin fent petits ajustos en la fèrula de descàrrega. Aquestes visites de control són necessàries ja que, si la fèrula de descàrrega no està ben ajustada, no fa la seva funció i pot ser perillosa per al pacient.Tal com hem comentat, la fèrula de descàrrega pot ajudar-nos a millorar la qualitat del nostre descans nocturn, garantir-nos que ens aixecarem descansats, sense dolors musculars o de cap i preservar la salut de les nostres peces dentals i de les nostres articulacions temporomandibulars.

Si tens qualsevol dubte, posa't en contacte amb nosaltres o vine a veure'ns a la nostra clínica al C/Sant Antoni (entrada per C/Germanetes Núm. 2 5è). Estarem encantats d'atendre't i ajudar-te a tenir una millor salut bucodental!

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions