raspallat dents correcte
Juliol 12, 2017

Els 7 errors que cometem a l’hora de raspallar-nos les dents

Dedicar menys temps del recomanat al raspallat o no fer servir el fil dental estan al top d’errors més comuns a l’hora de raspallar-nos les dents. Accions com aquestes fan que, moltes vegades, el raspallat no sigui prou eficient i pugui suposar problemes dentals. A continuació, us deixem unes recomanacions

Un raspall tou o dur?

Si ens plantem davant el lineal de raspalls de dents, se’ns obra un món de possibilitats i, moltes vegades, de maldecaps. Com sabem quin raspall de dents és el millor per a nosaltres?

  • Si les teves genives estan en bon estat, un raspall de duresa mitja és l’ideal per a tu.
  • En canvi, si tens una boca delicada, millor un raspall suau.
  • Un mànec llarg i amb proteccions per a que no rellisqui la mà t’ajudarà a ajustar la pressió del raspallat.
  • De 2 a 3 centímetres és la llargada idònia del capçal del raspall; es recomana fins a 2 centímetres d’alt i 1.5 centímetres d’ample.

Eviteu l’excés de pasta de dents

Recordeu que l’únic imprescindible en el raspallat de les dents és el raspall en si, la pasta de dents facilita el raspallat però no és indispensable. Amb la mida d’un pèsol n’hi ha prou per un raspallat correcte.

Dediqueu el temps necessari al raspallat

Dos minuts com a mínim és el temps necessari que es necessita per raspallar tota la boca d’una forma correcta. El raspallat més important és el de la nit, que s’hi poden dedicar fins a 5-10 minuts si no ho hem pogut fer durant tot el dia.

La inclinació del raspall

La recomanació és un angle de 45 graus i alternar moviments circulars amb moviments de dalt a baix, de la geniva fins la dent.

No mulleu el raspall abans d’utilitzar-lo

El raspall actua millor quan està sec ja que elimina millor la brutícia. No cal mullar-lo abans de posar-nos-el a la boca. A part, també pot fer més escuma de la necessària.

El fil dental, el gran aliat oblidat

Si li dediquem el temps recomanat al raspallat però al acabar no ens passem el fil dental estem netejant només el 50% de la boca. El raspallat neteja la part visible de la boca però hi ha molts espais que un raspall de dents no pot arribar. Solen ser les zones més inaccessibles de la boca on hi ha més brutícia i bactèries pel fet que el raspall no hi arriba.

Raspalleu-vos després de cada àpat

El raspallat després de cada àpat és el més important i imprescindible ja que quan mengem es queden restes de sobre a les dents. També és important fer-ho com a mínim 30 minuts després de l’àpat per no escampar l’àcid del menjar sobre les dents cosa que fa que s’erosionin més ràpid.

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions