dentista sense por ni dolor
Març 26, 2018

Ilerdent, al dentista sense por ni dolor

La clínica dental Ilerdent de Lleida incorpora diverses formes de sedació per tal que els tractaments bucodentals es desenvolupin en les millors condicions, amb la mínima molèstia per al pacient.

L'aplicació de procediments anestesiològics no és només una eina per combatre l'ansietat o el dolor, també contribueix a escurçar tractaments –intervencions múltiples en una única sessió– i està demostrat que, a més, com menys pateix el pacient durant el tractament, millor es recupera.

És per això que Ilerdent, en funció del tractament i la casuística concreta de cada pacient, aplica un sistema o l'altre de sedació: anestèsia tradicional, sedació conscient, òxid nitrós… Val a dir que cada anestèsia és subministrada i supervisada pel facultatiu corresponent.

 

Sedació conscient

La sedació conscient és una tècnica que, aplicada a la cirurgia oral i la implantologia, permet convertir un procediment quirúrgic que podria ser desagradable en una experiència confortable, ja que s'elimina l'ansietat o la por generades per la visita al dentista.

El pacient entra en un estat de relaxació i somnolència sense perdre la consciència ni la capacitat de respondre a les ordres de l'odontòleg, ja que no es tracta d'una anestèsia general. És una tècnica del tot recomanada per a persones amb fòbies però també per aquelles que no tenen temps d'anar al dentista, ja que amb la sedació es pot reduir a una tarda o un matí, tractaments que, fets sense sedació, necessitarien moltes sessions

Són moltes les cirurgies que poden beneficiar-se d'aquestes tècniques anestèsiques, com la cirurgia d'implants, la cirurgia periodontal, etc. La sedació conscient no afecta en cap moment el benestar ni la seguretat del pacient. A més, la cooperació d'aquest, que respon a les ordres del metge (obri la boca, giri el cap...) durant el procés, proporciona les condiciones necessàries perquè l'odontòleg pugui realitzar el seu treball amb més agilitat i velocitat.

L'anestesista fa una visita preoperatòria per valorar la història clínica i qualsevol patologia que pugui tenir el pacient (hipertensió, diabetis, cardiopatia...) i la medicació habitual que pugui prendre valorant les necessitats de cada persona. El pacient signa el consentiment informat per a la sedació i se l'informa de les normes de dejuni a seguir depenent de l'horari de la cirurgia i també la premedicació que s'aconsella.

En acabar la cirurgia, el pacient pot marxar cap a casa sense dolor, simplement amb una medicació i unes indicacions a seguir depenent del tractament, afavorint la recuperació i tot el postoperatori.


Sedació per òxid nitrós

La sedació per òxid nitrós (inhalació de nitrogen barrejat amb oxigen) en odontologia està implantada en els països més avençats amb excel·lents resultats en pacients que pateixen ansietat i s'han de sotmetre a tractaments poc complexos.

La sensació de benestar i relaxació és immediata i, en tractar-se d'una tècnica innòcua i gens invasiva, és una anestèsia especialment recomanada en el camp de l'odontologia infantil.

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions