denticio infantil
Octubre 05, 2016

Dentició Infantil: Dubtes i consells

Com tenir cura de les dents dels infants és una de les preguntes constants que ens fan els pares a la consulta. És per això que en hem decidit a escriure aquest petit article amb consells i respostes als dubtes que pugueu tenir.

Quan hem de començar amb la higiene bucal?

La higiene bucal és necessària inclús abans de l’aparició de les dents. En el cas dels lactants, és important passar una gasseta humida per les genives després de cada toma.

La lactància materna afavoreix el risc de càries?

No, no i no. Aquesta afirmació és totalment falsa sempre que s’adoptin les mesures d’higiene necessàries. Els nens alimentats amb biberó també poden presentar un quadre infecciós si no se’ls neteja la boqueta després de les tomes.

Es bo que es xupin el dit?

La succió del polze en nens més grans dels dos anys pot produir alteracions dels maxil·lars. Si podeu canviar l’hàbit abans dels dos anys, aquestes alteracions es corregiran de manera espontània

Quan hem de fer la primera visita al dentista?

S’aconsella que la primera visita es faci durant el primer any de vida. A Ilerdent comptem amb especialistes en dentició infantil que us ajudaran i aconsellaran. Si quan estan sortint les dents, els nens cauen o tenen un traumatisme és important visitar al vostre dentista per prevenir possibles danys.

Quan poden començar a utilitzar dentífric?

És imprescindible estar segurs que els nens no ingeriran el dentífric pel que es recomana esperar als dos anys d’edat. Amb supervisió parental en tot moment, s’ha de posar la mesura d’un pèsol d’una pasta dental que tingui la concentració de fluor adaptada a la seva edat. No considerarem que els nens siguin completament autònoms per raspallar-se les dents fins als 8 anys.

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions