Cuidar les genives
Novembre 23, 2017

I tu, ja cuides les teves genives?

Les genives són les grans oblidades de la nostra boca, quan ens preocupem de la nostra salut bucal sempre ens centrem en les dents com a grans protagonistes oblidant en moltes ocasions la importància que té cuidar de les genives. Però hem de tenir en compte que la salut de la nostra dentadura, depèn també en bona part, de la bona salut de les nostres genives.

Una gran majoria de la població té algun problema relacionat amb les genives, aproximadament un 80% pateix de gingivitis i un 25% té periodontitis  segons dades de la Societat Espanyola de Periodòncia i Osteointegració (SEPA).

La principal patologia relacionada amb les genives és la gingivitis, provocada per l’acumulació de la placa bacteriana fins a inflamar-les i provocant enrogiment i fins i tot, sagnat de les genives al raspallat. Si la gingivitis no es tracta pot desembocar en una periodontitis, és a dir, la inflamació del teixit que envolta la dent i causa una possible enretirada de la geniva i promou l’aparició de bosses de placa bacteriana que danyen l’ós i els teixits que sostenen les dents. La periodontitis és la causa més comú de pèrdua dental entre la població adulta i una de les amenaces majors de la salut bucal.

Des de l’Institut Dental Ilerdent aconsellem una rutina saludable d’higiene per evitar les dolències de les genives:

  • Reduir el consum de greixos saturats i sucres, ja que l’alimentació interfereix directament en la nostra salut bucal.
  • Les begudes ensucrades i àcides tampoc són gens recomanables.
  • No oblidis una correcta higiene dental.
  • No allarguis la visita al dentista

Demana ara la teva cita, i cuida les teves genives!

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions