cuidar-dents-de-llet
Setembre 20, 2017

Cuidar les dents de llet

Tot i això, és força comú que els nens petits pateixin traumatismes a les dents de llet, com han d’actuar els pares davant d’aquesta situació?

Cal tenir en compte que no és el mateix un cop en un incisiu als 6 anys que als 2. Existeixen diferents tipus de traumatismes.

  • Traumatismes que no precisen d’atenció urgent. Des de l’Institut Dental Ilerdent recomanem que ens visiteu i el nostre equip d’odontopediatres avaluarà cada cas de forma indivisual. Sol·licita ara la teva cita.

Concussió: anomenem així al típic cop, que no genera ni mobilitat ni desplaçament de la peça. El nivell de dolor pot ser variable. Aconsellable que mentre perduri el dolor, dieta tova per minimitzar les molèsties.

Subluxació: pot presentar sangrat de la geniva, el dolor i la mobilitat són majors que en el cas de concussió.

Fractura de l’esmalt: es dóna quan el cop provoca la pèrdua de part de la dent. Segons el grau de trencament precisarà d’un petit llimat o reparar la peça.

Avulsió: aquest tipus de traumatisme és el malson de tot pare, ja que suposa la pèrdua total de la peça dental degut un cop. Resulta molt aparatós pel dolor que causa al nen/a i la pèrdua de sang. És vital que els pares comprovin si la extracció s’ha fet de la peça sencera o bé un trencament parcial.

Les dents de llet mai s’han de reimplantar, ja que podria impedir i/o dificultar el creixement de la dent definitiva.

  • Traumatismes que precisen d’atenció urgent (aquelles situacions que es precís visitar amb caràcter urgent el seu odontòleg, especialment, odontopediatria).

Intrusió: el cop provoca que la dent s’enfonsi a l’òs. Aquest tipus de traumatisme és el que pot danyar més a les dents definitives, en funció del grau d’enfonsament.

Extrusió: aquest cas és el contrari de l’anterior, és a dir, surt enfora provocant un desplaçament parcial. Es produeixen interferències a l’obrir la boca i/o mossegar, i provoca molt dolor al nen/a.

Fractura coronal: fractura de la part visible de la dent però afecta al nervi dental. És molt dolorós i requereix visita a l’odontòleg amb urgència.

Traumatismes de teixits tous: són aquells cops que afecten a llengua, llavis, genives, etc. Tot i que no solen ser greus són força aparatoses per la sang i el dolor que senten els petits.

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions