com tenir cura implants
Octubre 24, 2016

Implants, les altres dents que també cal cuidar

Per Dr. Miquel Gensana i Talarn

Responsable de l’Àrea d’Implantologia de l’Institut Dental Ilerdent

 

Una de les preguntes més freqüents davant la col·locació d'implants dentals és saber si seran per tota la vida. Per respondre a aquesta qüestió, el doctor Miquel Gensana Talarn, responsable de l’Àrea d’Implantologia de l'Institut Dental Ilerdent de Lleida, ens explica els factors a tenir en compte com la qualitat de l'implant, la tècnica d'implantació o la bona higiene dental diària però, per damunt de tot, el factor determinant que marcarà la duració de la nova peça: el bon manteniment, sempre supervisat per un odontòleg que efectuï controls i revisions periòdiques.

El manteniment mitjançant revisions periòdiques és l'eina fonamental per garantir la llarga durada de les peces dentals substituïdes per implants; unes peces que tot i no ser susceptibles de patir càries poden arribar a perdre's per una manca de manteniment que porti a l'acumulació de placa dental i carrall (sarro) que es produeix, especialment, en els pilars que subjecten les noves dents amb les genives.

I és que el principal perill pels implants és l'acumulació de placa dental o bacteriana sobre les dents, sobretot si aquestes no es raspallen correctament. Aquesta placa està formada per restes d'aliments, cèl·lules mortes de la cavitat oral, components de la saliva i bacteris i, a més, es pot calcificar quan les sals càlciques de la saliva s'hi dipositen damunt.

En definitiva, es produeix una acumulació d'agents nocius per les genives i implants que estan dins de l'os. Una acumulació que no és exactament igual que la que es produeix en les peces naturals, ja que en els implants hi ha més racons. Tot això fa que la higiene sigui extremadament important en el manteniment de les peces. Una higiene que necessita d'instrumental especial com el que utilitzem a Ilerdent i de la intervenció de professionals qualificats que realitzin les neteges de forma periòdica.

Un altre factor vital per la salut dels implants és el tabac. Els fumadors tenen més risc de patir complicacions perquè els elements nocius del tabac afecten el procés normal d'osteointegració. A tall d'exemple, les genives del voltant d'un implant reben menys aportació sanguínia i oxigen en el cas d'un pacient fumador, alhora que els seus mecanismes defensius contra els bacteris també disminueixen. Per tant, deixar aquest hàbit beneficiarà la nostra salut bucodental i contribuirà enormement a allargar la vida de les noves peces dentals.

En el cas de genives que sagnen cal que es raspallin correctament amb pastes dentals i col·lutoris que continguin clorhexidina per eliminar la inflamació. En aquest cas, la supervisió tècnica d'un professional resulta bàsica i determinant.

En definitiva, per maximitzar la duració dels implants dentals resulta indispensable el seu manteniment fonamentat en la higiene bucal diària i, sobretot, en els controls, revisions periòdiques i tractaments recomanats per l'odontòleg, així com en la realització d'eventuals higienes dentals efectuades per professionals qualificats.

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions