alimentacio primaveral
Abril 10, 2018

Aliments primaverals per la teva salut bucal

La primavera és una de les èpoques de l’any més boniques: les plantes floreixen, les hores de sol s’allarguen, ens millora l’estat anímic i veiem l’estiu més a prop. Però també és l’època reina de les al·lèrgies i de l’astènia primaveral i hem de tenir màxima cura de la nostra salut bucal en aquests moments.

Doncs sí, la primavera també afecta la nostra salut bucal i avui us proposem un consell clau per cuidar al màxim la nostra boca durant la primavera: l’alimentació. Tot i que és aplicable durant tot l’any, l’alimentació és la cura més sana que tenim al nostre abast per tenir una salut bucal impecable. Els productes de temporada i proximitat ens aporten un enorme contingut en vitamines i nutrients que afavoreixen la nostra salut.

Avui us parlem de 5 aliments que no podeu oblidar a la vostra nevera:

- Seitons

Aquest peix blau és ric en àcids grassos Omega-3, vitamina B i D, vitamines essencials per a l’absorció del calci que protegeix l’esmalt. Les vitamines del grup B són fonamentals per a la salut bucal; la vitamina B2 protegeix d’inflamacions linguals, de fissures als llavis i la vitamina B3 ens protegeix de malalties periodentals.

- Corder

En podem trobar tot l’any, aquesta carn és rica en proteïna, vitamines del grup B i minerals com el fòsfor, el zinc i el ferro, ideals per a cuidar les genives.

- Pastanagues

Aquesta hortalissa ens ajuda a mantenir les dents més netes. És molt rica en aigua i ajuda a diluir els sucres que conté, augmenta el flux de saliva en boca i ajuda a eliminar les partícules dels aliments que han pogut quedar a la boca.

- Pèsols

Els pèsols frescos són un aliment típic de la primavera ja que és quan es cullen i per això hem d’aprofitar ara que podem consumir-los sense haver estat congelats prèviament. Els pèsols són aliments rics en vitamines del grup B i minerals com el ferro, el zinc i el calci. Si patim de malalties periodentals és fonamental augmentar la ingesta de calci.

- Maduixes

La maduixa és la fruita estrella de la primavera i són molt riques en vitamines que protegeixen la salut de la geniva, a més a més, contenen xilitol, una substància que ajuda a combatre les bactèries de la placa dental. Les maduixes enforteixen l’esmalt dental i estimulen la circulació sanguínia en les genives.

DEMANA CITA ONLINE AMB NOMÉS 3 CLICS

Vull rebre les últimes novetats i promocions